Horké jablko je velmi oblíbený zimní nápoj.
Zásob jablíček se dá využít mnoha způsoby. Jedním z nich je i jablečný sirup. Chutná výborně studený i horký a je to také zdravá pochoutka.
Ingredience
Pyré
1,2 kg jablek
voda
Sirup
1 litr jablečné šťávy (připravíte z pyré)
1 kg cukru
2, 5 dl vody
šťávu ze dvou citrónů
Postup
Jablka umyjte, zbavte jádřinců a nakrájejte na čtvrtky. Dejte je do hrnce a podlijte vodou, aby byly potopené do ¼ hrnce a povařte 10 minut, dokud nezměknou. Směs nechte vychladnout a propasírujte přes sítko. Vznikne vám pyré. To překapejte přes plátěnou utěrku. Překapanou šťávu promíchejte s cukrem, citrónovou šťávou, vodou a několik minut povařte. V průběhu vaření odstraňujte pěnu, která se na povrchu utvoří. Horký sirup nalijte do nahřátých lahví a dobře uzavřete.
Skladujte na chladném místě.
Dobrou chuť!