Dopřejte i dětem výborný punč. Samozřejmě bez alkoholu.
Ingredience
4 sáčky ovocného čaje bez barviv a aromat (nebo 4 lžíce sypaného čaje)
1 biopomeranč (i s kůrou) + skrojky na ozdobu
1 červené jablko
500 ml červené hroznové šťávy či moštu
1 lžíce rozinek, propláchnutých horkou vodou
5 hřebíčků, 1 svitek skořice, 2 hvězdičky badyánu + svitky skořice na ozdobu
2 lžíce hnědého cukrumed a citronová šťáva na dochucení
Postup
Nakrájejte všechno ovoce a přiveďte k varu džus. Pak vhoďte čaj a přilijte dva litry vroucí vody. Celou dobu udržujte tekutinu horkou, ale ne vroucí. Přidejte ovoce, rozinky, koření a cukr. Plamen udržujte na minimu, aby punč nezačal vřít. Zahřívejte pár minut. Až ovoce trochu změkne, sejměte hrnec z ohně a nechte punč mírně zchladnout.Vyjměte koření a nápoj dochuťte medem a citronovou šťávou. Podávejte ozdobené svitkem skořice a/nebo skrojkem pomeranče.
Dobrou chuť!