Polévka z rajčat patří u dětí mezi velmi oblíbené.
Ingredience
1 až 1 1/2 kg oloupaných rajčat
1 středně velkou cibuli
1 malou karotku
1 řapíkatý celer
2 lžíce olivového oleje
2 lžíce rajčatového pyré
1,2 litru horkého zeleninového vývaru z kostky
koření - pepř a sůl, 1 lžičku cukru, 2 bobkové listy
Postup
Rajská jablíčka zbavte slupky a nakrájejte na čtvrtky. Cibuli, karotku a řapíkatý celer nakrájejte na drobno a nechejte mírně osmažit na olivovém oleji (10 minut). K zelenině přidejte rajčatové pyré, cukr, pepř, bobkový list a nakrájená rajčata. Zakryjte poklicí a asi tak deset minut duste. Po uplynulé době zalejte vývarem, přiveďte k varu a vařte asi tak 25 minut. Vyndejte bobkový list a rozmixujte tyčovým mixérem. Dochuťte.
Dobrou chuť!